perjantai 9. marraskuuta 2018

Minä ja opiskeluni syksyn aikana

Syksyn aikana olemme opiskelleet erilaisia asioita nopeasti. Välillä uusia asioita on tullut niin paljon kerralla, että kaikkien niiden oppiminen on ollut lähes mahdotonta. Mutta harjoitus tekee mestarin! Alku syksystä aloitimme opiskelun heti napakasti föönaus- ja leikkaus- ja pesuharjoituksilla. Ensin leikkasimme suoraamuotolinjaa ja pian U-, V-, ja A- muotolinjaa. Eri muotolinjojen leikkaaminen on vieläkin hieman vaikeaa, sillä niitä saattaa sekoittaa keskenään, mutta kyllä se tästä! Pyöröharjaföönaus oli aluksi todella hankalaa, sillä harja juuttui aina hiuksiin tai sitä ei vain saanut kunnolla sujuvasti pyörimään. Naisten hiustenleikkausten lisäksi opiskelimme miesten hiusten kuten korvakaarien leikkaamista ja koneajoa. Mielestäni miesten hiustenleikkuun erilaiset menetelmät on helpompi muistaa kuin naisten. Hiustenleikkuun yhteydessä usein pestään myös hiukset, jota olemmekin harjoitelleet paljon. Olemme opiskelleet myös sitä, mitä tuotteita ja tehohoitoja mihinkin hiuksiin voi laittaa ja tehdä.


Kaiken aiemmin mainitun ohella olen kerennyt harjoittelemaan itsenäisesti kampauksia, joista olenkin ylpeä. Erilaisten juhla- ja hääkampausten teko on luovana ihmisenä mielestäni erittäin kiehtovaa ja mukavaa. Varsinkin erilaisten lettien, kiharoiden ja nutturoiden teko ja niiden yhdistely saa minut nauttimaan todella paljon alavalinnastani. Rakastan sitä, jos opin tekemään jonkin uudenlaisen kampauksen onnistuneesti. Vaikka olen oppinut monia asioita ja osaan sujuvasti jo joitain opiskeltuja asioita, niin siltion aina jotain, jossa voisin kehittää itseäni. Esimerkiksi mielestäni tärkein asia mitä minun pitäisin kehittää olisi itsevarmuus. Sillä, vaikka olisin kuinka hyvä jossain niin usein aliarvioin itseni tai pelkään epäonnistumista. Mutta kehittämistä olisi myös korvakaarien ja U- ja V-muotolinjan leikkaamisessa.


Vaikka olemme opiskelleet tätä alaa vasta kolme kuukautta niin asiakaspalvelu on jo alkanut. Meillä on käynyt sekä harjoitus-  että oikeita asiakkaita. Harjoitusasiakkaaksi olen kutsunut usein poikia hiusteleikkuuseen, joka on sujunutkin minulta mielestäni yllättävän onnistuneesti. Ensimmäisen kerran, kun ajoin asiakkaan päätä koneella, jännitys oli suuri. Nykyään osaan käyttää konetta ja leikkaaminen on vain asia muiden joukossa. Olen myös leikannut muutaman kerran naisten tasausleikkausta, joka sujui myös hyvin. Oikeita asiakkaita en ole vielä saanut, mutta odotan innolla ja jännityksellä ensimmäistä asiakastani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti