maanantai 4. helmikuuta 2019

Vartalon muodot






Kuvahaun tulos haulle vartalon muodot



A-vartalotyypissä hartiat ovat huomattavasti kapeammat, kuin lantio. Takamus on pyöreä, mutta sivusta päin katsottuna vatsa ja takamus ovat litteät. Jalat ovat lyhyehköt. A-vartalotyypille sopii vaatetus, joka korostaa hartioita sekä häivyttää lantiota ja reisien yläosaa. Olkatoppaukselliset paidat auttavat tasapainottamaan vartaloa ja luisuvia olkapäitä. Täydellisesti istuvia housuja on vaikea löytää, sillä vyötärön ja lantion roavaisuus on niin suuri.


Y-vartalotyypissä leveät hartiat ja hyvin kapea lantio ovat epätasapainossa. Jalat ovat pitkät ja hoikat. Pukeutumisessa alavartaloa kannattaa korostaa enemmän, sillä ylävartalo korostuu jo tarpeeksi leveiden hartioiden vuoksi. Yläosana toimii parhaiten kaikki yksinkertaiset ja yksiväriset. Alaosaa olisi taas hyvä korostaa vaaleammilla väreillä ja leventää kaikilla vaakasuorilla linjoilla kuten vaakaradidoilla ja leikkauksilla.


H-vartalotyypissä vartalo on suora ja kaarevuutta lantiossa ja notkoa selässä ei juuri ole. Jalat ovat usein hoikat ja pitkät. Tämä vartalotyyppi on yleisin. H-vartalotyypissä tärkeintä on ettei vyötäröä korosta liikaa ja vaatteiden kannattaisi olla vain suoria, ei vartalonmyötäisiä. H-vartalotyypille sopii esimerkiksi alas lantiolle lasketut näyttävät vyöt ja pelkistetyt linjat yhdistettynä kerrospukeutumiseen.


X-vartalotyypissä lantio ja hartiat ovat naisellisen leveät ja vytöärö on kapea. Sopusuhtaisin vartalotyyppi. Jalat ovat usein lyhyehköt. Vaatteiden kaarevat leikkaukset ja pyöreät pääntiet ja kaulukset sopivat hyvin X-vartalotyypille. Vyötäröä kannattaa korostaa, sillä muuten vartalo näyttää suuremmalta, kun mitä todellisuudessa on. Esimerkiksi tulppaaninmallinen hame sopii erityisen hyvin X-vartaloiselle.


OY-vartalotyypissä on paljon rintavuutta ja vatsakkuutta ja vyötärö ei juuri eroitu. Sääret ja reidet hoikat. Pyöreä keskivartalo ja epätasapainossa kapean alavartalon kanssa. Vaatetuksessa ei kannata korostaa leveää hartialinjaa tai pyöreää vatsanseutua vaan kannattaa pitää tämä alue hyvin selkeänä. Esimerkiksi polvimittainen kotelomekko näyttäisi hyvältä tässä vartalotyypissä.


O-vartalotyypissä pyöreyttä on kauttaaltaan koko vartalossa. Vyötärö ei erotu selvästi ja sääret ovat kapeat.  Liian kireitä ja pieniä vaatteita kannattaisi välttää. O-tyyppiselle vartalolle sopii parhaiten kevyesti vartaloa myötäilevät vaatteet. Kasvojen lähelle kannattaa tuoda jotain yksityiskohtia, jotka vievät huomiota pois keskivartalosta.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti