maanantai 14. tammikuuta 2019

Kasvojenmuodot ja niille sopivat hiustyylit

  

Kasvojenmuotoja ovat esimerkiksi ovaali, pyöreä, sydämenmuotoinen, suorakulmio/pitkä ja neliö. Tavallisimpia näistä ovat mm. ovaali ja pyöreä, kun taas pitkä ja neliö ovat harvinaisia.

On tärkeää huomioida kampausta suunnitellessa asiakkaan kasvojen ja vartalon muoto, sillä esimerkiksi hyvin ilmava kampaus kapeassa vartalossa korostaa liikaa vartalon pienuutta. Yleisintä kasvojenmuotoa, Ovaalia, käytetään pohjamallina kaikkien muiden kasvojenmuotojen kampauksiin. Ovaalia pidetäänkin kasvojenmuodoista sopusuhtaisimpana.

Pyöreässä kasvojenmuodossa kampauksissa pyritään lieventämään pyöreyttä. Esimerkiksi kampauksen ilmavimman kohdan rakentaminen päälaelle ja sivuilta hiusten jättäminen matalaksi, kaventaa kasvoja. Myös keskipään selkeää jakausta kannattaa välttää, sillä se leventää kasvoja.


Suorakulmion- eli pitkänmallisissa kasvoissa on yleensä pitkälle yltävä hiusraja. Tämän takia pitkälle kasvonmuodolle sopii otsatukka, sillä se lieventää korkeaa otsaa. Liian pitkät hiukset korostavat helposti kasvojen pituutta enemmän, mikä ei olisi toivottavaa. Siksi lyhyet hiukset pitkään muotoon sopiikin hyvin.

Neliön muotoisissa kasvoissa leuka on kulmikas ja leuka ja otsa ovat samanlevyiset. Kampaamalla hiuksia ohimolahdekkeilta otsaan päin saadaan lievennettyä neliömäistä muotoa. Neliön muotoisissa kasvoissa suoria polkkatukkia ja raskaita suoria hiuksia kannattaa välttää.

Sydämen muotoisissa kasvoissa leuka on terävä ja otsa leveä. Sydämenmuotoisiin kasvoihin sopii epäsymmetriset kampaukset, joissa hiukset peittävät ohimolahdekkeet. Kampaus kannattaa olla ilmava korvien kohdalta.

 Kuvahaun tulos haulle kasvojen muodot